Dynniq Energy installeert in opdracht van de netbeheerders slimme meters bij inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en grootverbruikers. Deze grootschalige projecten zijn alleen mogelijk door een optimale afstemming met de klant en betrouwbare planning. Dynniq Energy heeft het gehele proces met eigen ontwikkeling geautomatiseerd in een planningstool.

Betrouwbaarheid van je installatie of distributienet bereik je door het tijdig uitvoeren van onderhoud. Dynniq Energy levert deze Service en staat 24/7 paraat bij een onverhoopte storing. Met onze servicetechnici blijft de leveringszekerheid van energie gewaarborgd.

Lees verder

De overheid heeft als doel om de consument bewuster te maken van het energieverbruik in een woning. Met een slimme meter krijgt de consument direct inzicht in zijn gas- en elektriciteitsverbruik. Daarnaast gebruiken de netbeheerders de slimme meters om op lokaal niveau een beeld te krijgen van de energiebehoefte. Dit met als doel om het energieverbruik te voorspellen en betrouwbaar te kunnen leveren. De netbeheerders hebben de opdracht gekregen om elke aansluiting in Nederland te voorzien van slimme energiemeters. Dynniq installeert deze meters in opdracht van deze netbeheerders.

>> Vragen of meldingen over jouw slimme meter?

Installatie op basis van full-service model

Dynniq installeert voor Liander slimme meters op basis van een full-service model. We verzorgen de meterwisseling van begin tot het eind. We starten met schouwrondes, verzorgen het klantcontact, de logistiek, de planning en uiteindelijk de installatie van de energiemeters. In dit gehele proces staat veiligheid voorop. Met ons Dynniq opleidingsprogramma worden monteurs voorbereid op het installatie proces. Opdrachtgevers krijgen toegang tot het planningsysteem en kunnen te allen tijden de voortgang en bijzondere meldingen inzien.

Honderden installaties per dag dankzij geautomatiseerd proces

Dynniq heeft in eigen beheer een planningssysteem ontwikkeld waarmee het gehele proces van opdracht tot aan facturatie is geautomatiseerd. Op basis van aantallen en locatie wordt een capaciteitsplanning opgesteld voor een effectieve planning. Via brieven, e-mails, internet en telefonisch contact worden alle mogelijkheden benut om een passende afspraak in te plannen. De monteurs worden een dag voor installatie gekoppeld aan de opdrachten op basis van een effectieve route. Direct na de installatie wordt na een geautomatiseerde controle de opdracht binnen een uur naar de opdrachtgever verzonden. Ieder medewerker in dit proces heeft direct toegang tot haar deel van het systeem en op deze manier kunnen we per dag op meer dan 600 adressen slimme meters installeren. Bij Liander is onze klantentevredenheid 96% en de NES score (netto enthousiasme score) +76 op een schaal van – 100 tot + 100.

Vragen over de slimme meter in je woning?

Dynniq plaatst in opdracht van de netbeheerder de slimme meter. U ontvangt een brief wanneer wij bij u in de buurt een slimme meter plaatsen. U kunt dan via onze website een afspraak inplannen. Heeft u vragen, meldingen of klachten over de slimme meter? Vul onderstaand formulier in of bel tijdens kantooruren naar 024-3511377. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Meer informatie over de slimme meter vindt u in dit document of op de site van Liander: klik hier. Let op: bel bij urgente storingen naar het nationale storingsnummer 0800-9009.

Als grootverbruiker kun je met een modem realtime inzicht in je energieverbruik krijgen. Daarnaast gebruikt de netbeheerder de data uit de modems en slimme meters in woningen om een nationale database op te zetten. Zo krijgt de netbeheerder een beeld van de energiebehoefte in de nabije toekomst en kan hij het energieverbruik voorspellen en leveren. Dynniq installeert in opdracht van de netbeheerders de modems bij grootverbruikers.

Modems plaatsen op basis van een full-service mode

We installeren landelijk modems op basis van een full-service model. Dit betekent dat we schouwrondes houden, de (personeels)planning verzorgen, het klantcontact op ons nemen en klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. Tot slot handelen we schademeldingen af. Om dit full-service model te realiseren leiden we zelf Field Engineers op.

Geautomatiseerd proces

We hebben het hele installatieproces van opdrachtgeving tot en met facturatie geautomatiseerd in een eigen planningsysteem. Hierin wordt onder andere de personeelsplanning opgesteld op basis van locatie en wordt na een geautomatiseerde controle direct vanuit het systeem gefactureerd. Door deze automatisering kunnen we dagelijks tientallen tot honderden installaties uitvoeren.

We actualiseren asset management informatie door ontbrekende informatie in de klantgegevens aan te vullen. Geconstateerde afwijkingen worden in het systeem vastgelegd en met de opdrachtgever besproken. De opdrachtgever krijgt toegang tot het systeem en kan door middel van geüploade foto’s meekijken en meebeslissen over de oplossing. Daarnaast kan de opdrachtgever te alle tijden de voortgang en klachtafhandeling inzien.

Comptabele metingen

Bij grootverbruik is een correcte afrekening van het verbruik belangrijk. Als de metingen niet nauwkeurig genoeg zijn, kan dit in het in het ergste geval een verschil van duizenden euro’s betekenen. Daarom is in de Nederlandse wetgeving vastgelegd dat een meter elke 6 jaar geijkt moet worden door middel van een comptabele meting. Met een speciaal meetprogramma wordt berekend hoe nauwkeurig de meter is. Indien nodig wordt de meter bijgesteld. Dynniq is bevoegd om deze metingen uit te voeren en indien nodig de meter bij te stellen.

Bekijk onze andere expertises

Wij ontwikkelen en implementeren energy oplossingen van mast tot kast. Wij zijn Dynniq. Een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf, dat internationaal geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen biedt.