Hij werkt inmiddels 5 jaar bij Dynniq op de R&D-afdeling: “Ik doe nog steeds onderzoek, maar nu met concrete doelstellingen voor ogen. Hier is er de mogelijkheid om alles waar ik mee bezig was in de praktijk toe te passen.”

Bij Dynniq dragen we concreet bij aan duurzaamheid door de energietransitie mogelijk te maken."

“Wij van de R&D-afdeling ondersteunen de Lead engineers die alles uitdenken. Ik ben erg technisch aangelegd en vind de inhoud dan ook het belangrijkst. Hier kan ik echt diepgaand inhoudelijk onderzoek doen en dat vervolgens uitwerken in de praktijk. Een perfecte combinatie voor mij. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met de tramnetten in Amsterdam. Het is echt een unieke kans om hier als ingenieur aan te mogen werken. Een andere belangrijke drijfveer voor mij is duurzaamheid. Ik ben daar persoonlijk ook volop mee bezig. Bij Dynniq dragen we concreet bij aan duurzaamheid door de energietransitie mogelijk te maken: het gebruik van PV-panelen, elektrisch rijden, DC-netten. Zonder de infrastructuur is de energietransitie kansloos.”

“Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan projecten. Meestal gaat dat om grote projecten, waardoor ik gefocust ben op één project. Daarnaast zit ik namens Dynniq aan tafel bij samenwerkingsprojecten, bijvoorbeeld met de Stichting Gelijkspanning. Ik begeleid ook studenten bij de Hogeschool Rotterdam. Een paar keer per jaar geef ik les bij hogescholen om studenten kennis te laten maken met de nieuwste technologie.”

Waarom Dynniq?

“Direct bij het eerste gesprek bij Dynniq was ik enthousiast. Dynniq kijkt vooruit en heeft een duidelijke ambitie als het gaat om de overgang van passieve naar actieve netten. Naast het ontwikkelen van het complete distributienetwerk van elektriciteit – zoals we zeggen: ‘Van mast tot kast’ – is er ruimte voor innovatie. Zo denken we na over hoe remcapaciteit van trams kan worden opgevangen en hergebruikt.”

“Bovendien is Dynniq een prettig bedrijf om te werken. Doordat Dynniq een relatief klein bedrijf is, ken je je collega’s echt. Je werkt met alle disciplines samen aan de projecten en krijgt de kans om veel verschillende aspecten van een project mee te maken. Soms zelfs letterlijk tot aan het bieden van extra handen in de praktijk. We werken met harde deadlines, maar daar werken we samen als team naartoe. Het is dynamisch projectwerk.”

Het is echt een unieke kans om hier als ingenieur aan te mogen werken.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast geworden?

Er staan verschillende vacatures open bij Dynniq Energy.
Bekijk de vacatures en solliciteer direct!