Met interessante onderzoeken naar de mogelijkheden om via regelaars zoveel mogelijk energie uit de wind te halen, was hij in de jaren’90 al druk met de energietransitie. In een proefwindpark kon hij zich uitleven met simulaties en modeleringen, maar uiteindelijk zocht hij toch wat meer dynamiek.

“Ik stapte in de distributie van kabel-tv. De distributieleveranciers gingen in die tijd kabels geschikt maken voor internet en dat moest in heel Nederland gebeuren. Alles ging in een sneltreinvaart. Er was geld genoeg, maar het moest allemaal efficiënt en goed. Een gigantische uitdaging waarbij het echt een beetje pionieren was! Bij Dynniq heb ik me de afgelopen jaren beziggehouden met de uitrol van slimme meters. Ook weer een gigantische uitrol, met weer andere en nieuwe uitdagingen. Dit soort dingen starten altijd een beetje pionierend en de kunst is om er een geolied, kwalitatief goed proces van te maken waarmee snelheid te halen is. Ik vind het fantastisch om te doen!”

“Al jaren geleden heb ik samen met een aantal collega’s een eigen planningssysteem ontwikkeld om dit soort processen te optimaliseren. We zijn dat blijven ontwikkelen en passen het telkens aan op nieuwe eisen en behoeften. Bij Dynniq is er ruimte voor dit soort ideeën en daardoor spring ik elke keer weer op een nieuwe uitdaging, waarvan ik vooraf soms denk ‘hoe ga ik dit doen?’. De kick zit hem erin om het elke keer weer tot een goed lopend proces te ontwikkelen.”

De uitdaging zit erin om het een geolied, kwalitatief goed proces te maken

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast geworden?

Er staan verschillende vacatures open bij Dynniq Energy.
Bekijk de vacatures en solliciteer direct!