De monteursdagen vonden plaats in Kamerik, midden in de natuur. Met een goed gevuld programma om elkaar beter te leren kennen, te ontspannen en meer te leren.

De dag begon met een presentatie van Maarten van Raaij (CEO Dynniq Energy), hij vertelde over de recente ontwikkelingen in de organisatie. Dit was ook gelijk de aftrap van een dagvullend programma.

De monteurs komen uit verschillende werkvelden, daarom kennen zij elkaar nauwelijks. Een goede manier om elkaar snel te leren kennen op een laagdrempelige manier is speeddaten. Zo hebben de monteurs in korte en laagdrempelige gesprekken meer over elkaar geleerd.

Na deze kennismaking was het tijd voor een praktische toolbox BHV (bedrijfshulpverlening). Samen met een LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) acteur werden er drie scenario’s realistisch nagespeeld: een elektrocutie, een beknelling en een verstikking. De groep werd verdeeld, waarbij er een groep eerste hulp bood en de overige monteurs observeerden. Na de oefening werden de ervaringen uitvoerig besproken en geëvalueerd.

Daarop volgend heeft een groep medewerkers een korte presentatie gegeven over hun eigen achtergrond, werkveld en ambitie. Onder de titel ‘de werkdag van…’. De andere collega’s kregen te zien hoe de verschillende werkdagen eruit kunnen zien, begeleid met foto’s. Inspirerend en leerzaam om te ontdekken welke diversiteit aan werkzaamheden er binnen Dynniq Energy aanwezig is.

Na een heerlijke lunch, was er een korte presentatie over AFAS (personeelssysteem) en het wagenparkbeheer, met nuttige tips over beide onderwerpen. Daarna was het natuurlijk tijd voor ontspanning: boerderijspelen in de stal.

Het ging er behoorlijk fanatiek aan toe! Verdeeld in twee groepen zijn de monteurs de strijd met elkaar aangegaan om met diverse hilarische spellen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Uiteindelijk moest er een lange spijker met een dun hamertje in een boomstam geslagen worden. Dolle pret dus!

Om de dag te beëindigen was er nog een presentatie over ons eigen gedrag in relatie tot het zogenaamde DISC model. Dit model is een analyse om inzicht te krijgen over je eigen persoonlijkheidsstijl met behulp van de kleuren rood, blauw, groen en geel. Hierbij hebben alle monteurs het aanbod gekregen om zelf een dergelijke analyse te doen. Ideaal als hulpmiddel in projectteams ter bevordering van de samenwerking.

Kortom, hele leerzame en boeiende dagen! Goed voor de onderlinge band en betrokkenheid. Op naar volgend jaar!