De afdeling Services van Dynniq Energy is gespecialiseerd in het uitvoeren van kort-cyclische opdrachten, zoals preventief onderhoud aan middenspanningsinstallaties, aanpassingen voor huisaansluitingen, werkzaamheden in de meterkast en 24/7 storingen. We leveren services van de middenspanning tot aan de meterkast. 

Dankzij onze ervaring bij de uitrol van grootschalige projecten hebben we een efficiënt en nagenoeg foutloos proces kunnen inrichten. We deden dit in het verleden onder andere in de telecommunicatie, voor de installatie van geld- en kassasystemen en voor loterijsystemen. Dankzij het planningssysteem dat we in eigen beheer hebben ontwikkeld, zijn we flexibel en kunnen we snel maatwerk aanpassingen doorvoeren.

“Met behulp van de slimme meter heeft de netbeheerder inzicht in het elektriciteitsnetwerk. Daarmee werken we mee aan een duurzaam energiesysteem voor de toekomst.”

Diensten kleinverbruik

Elke dag worden er in ons energienetwerk aanpassingen gedaan. Denk aan uitbreidingen voor nieuwe huizen of het vervangen en verzwaren van oude aansluitingen vanwege de veiligheid. Dynniq zorgt voor het verwerken van al deze verzoeken. We maken hiervoor gebruik van een eigen beheer ontwikkeld planningssysteem dat gekoppeld is aan de systemen van onze opdrachtgever. 

Diensten slimme meters

Dynniq installeert in opdracht van de netbeheerders slimme meters; inmiddels al bij meer dan 800.000 huishoudens. Deze grootschalige projecten zijn alleen mogelijk door een optimale afstemming met de consument thuis en een betrouwbare en efficiënte planning.

“Geen incidenten, first time right.”​

Storingen aan de meterinstallatie worden aan de planning van het installatieteam toegevoegd, zodat deze snel en effectief opgelost worden.

Of het nu gaat om het vervangen van afgekeurde meters, een nieuwe meter die nodig is in verband met het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van een oude meter door een slimme meter: onze monteurs zorgen voor de installatie van een slimme meter én voor tevreden consumenten.

Bij meterwisselingen worden alle basisaansluitingen gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Op deze manier werken we aan een toekomstbestendige energievoorziening.

Flexibel planningssysteem

Ons in eigen beheer ontwikkelde Operationeel Planning Control Informatie Systeem (OPCIS) vormt de basis voor een efficiënte en kwalitatief goede uitrol voor verschillende soorten projecten. OPCIS is ingericht op het plannen en valideren van kort-cyclisch werk. Het zorgt voor:

  • Kwaliteit: Controle op invoer van alle data zoals meterstanden. Hierdoor komen we tot bijna 100% score op kwaliteit en foutloze data. 
  • Klanttevredenheid: Consumenten kunnen zelf inloggen in de tool om afspraken te maken en te verzetten.
  • Efficiëntie: Het systeem genereert een effectieve route voor de monteur.
  • Flexibiliteit: Alle werkstromen zijn opgenomen en kunnen voor andere projecten worden aangepast en gefinetuned.

In de praktijk: Onderhoudsregime Oosterscheldekering

De afdeling Services onderhoud middenspanningsinstallaties voor fabrieken en waterzuiveringsinstallaties. Een hele bijzondere installatie is de Oosterscheldekering, een belangrijk onderdeel van de Deltawerken die bestaat uit drie keringen. Het bevat grote schuiven die bij zware storm, al dan niet in combinatie met een springvloed, gesloten kunnen worden, zodat het hoogwater niet de Oosterschelde binnen komt en het land bedreigt. 

Rijkswaterstaat is de beheerder van de Oosterscheldekering. De grootste uitdaging waar zij voor staan, is de continue beschikbaarheid van de kering. Het sluiten van de kering mag nooit falen. De gehele installatie en de organisatie van het onderhoud zijn hierop ingericht. 

Dynniq Energy mocht in 2009 de 10kV installatie renoveren en is daarna 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gehele middenspanningsinstallatie met instandhoudingsplicht.

Aan de slag voor Dynniq?

Ben jij zzp’er en sta je voor kwaliteit? Wij zijn nog druk met de uitrol van de slimme meters en zorgen via onze goed ingerichte processen dat je meters kunt maken én tijd hebt voor een goede kwaliteitsafhandeling. Als je ambitie hebt om verder te groeien, is het bij Dynniq mogelijk om stappen te zetten richting middenspanningsstations.

Meer weten? Neem contact op met Dynniq Energy.

Bekijk onze andere expertises

Wij ontwikkelen en implementeren energy oplossingen van mast tot kast. Wij zijn Dynniq. Een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf, dat internationaal geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen biedt.

Stations
Distributie
DC Grid
Metering Services