Voor de leidinggevenden in het midden van onze organisatie is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Samenwerking in het middenkaderteam speelt hier een belangrijke rol in. Één keer per jaar besteden wij daarom extra aandacht aan deze mogelijkheden en gaan we als team naar ‘de Hei’.

Dit jaar bestond het programma uit een potje boerengolf midden in de weilanden, om er even zorgeloos op uit te zijn. Daar bleef het niet bij, we hebben samen aan een casestudie gewerkt over risicobeheersing. Wanneer je goed risico’s kan beheersen, ben je in controle over de situatie met de bijkomende voordelen. We hebben deze case uitgewerkt in de vorm van een competitie en zo zijn we als groep nog meer tot elkaar gekomen.

Om de dag te beëindigen was er nog een presentatie over ons eigen gedrag in relatie tot het zogenaamde DISC model. Dit model is een analyse om inzicht te krijgen over je eigen persoonlijkheidsstijl met behulp van de kleuren rood, blauw, groen en geel. Met name erg belangrijk voor ons Middenkader, om op deze manier meer inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en die van de collega’s. Hierbij hebben zij het aanbod gekregen om zelf een dergelijke analyse te doen en in 2022 gaan we hier in projectteams mee aan de slag.

Even weg zijn uit de dagelijkste omgeving gaf weer volop ruimte tot verbinding en gedeeld plezier!